Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rok 2013

28. 8. 2013

Místní kolo ZST 27.4.2013 ( zlatá srnčí trofej )

 

 

Již počtvrté se v Dolní Radechové uskutečnilo Místní kolo ZST, kterého se zúčastnily nejen děti z našeho kroužku, ale i z  nově vzniklého kroužku při náchodském déčku pod vedením ing. J. Haška.

I když počasí nebylo naší akci přívětivě nakloněno, přesto se soutěžní den vydařil. Sešli jsme se v prostorách Obecního úřadu v Dolní Radechové, kde proběhlo zahájení soutěže a děti si zde napsaly testy. Kdo test odevzdal mohl odejít na poznávací stezku, na které je čekalo 91 stanovišť s poznáváním stromů, rostlin, zvěře, ptáků, loveckých psů, stop a různých mysliveckých potřeb. 

Po absolvování stezky si mohly děti vyzkoušet své střelecké dovednosti ze vzduchovky na barevný terč divočáka. Závěr soutěže proběhl opět v prostorách obecního úřadu, kde  proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů, předání diplomů, medailí a věcných cen.

 

Okresní kolo ZST 18.5.2013

 

Okresní kolo ZST proběhlo na Pavlátově louce v Novém Městě nad Metují společně s rychnovským okresem. Konečně jsme mohli oplatit našim kamarádům minulá léta, kdy jsme jezdili na okresní kolo k nim. Malebné údolíčko Pavlátovy louky hostilo celkem 32 dětí, které si sem přijely ověřit svoje znalosti z oblasti přírody a myslivosti. Vydatné dešťové kapky znepříjemňovaly organizátorům poslední přípravy celé akce. Preparáty srstnaté i pernaté zvěře musely být náhradou umístěny do prostor tělocvičny, kde byl začátek poznávací stezky. Po zahájení soutěže obě soutěžící kategorie  absolvovaly poznávačku  zástupců plemen loveckých psů. Na deseti  stanovištích byli zástupci ohařů, barvářů, slídičů, honičů i jezevčíků.  Následovaly písemné testy a poznávací stezka.

Po obědě se obě kategorie přemístily ke stanovišti střelby ze vzduchovky na terč divočáka.

Vítězové obou kategorií postoupili automaticky do národního kola, které se v červenci a srpnu uskutečnilo v Jizbici pod Blaníkem.

Výsledková listina Okresního kola:

 

Okres Náchod - kategorie A   l. Matěj Líbal / náš kroužek/

                                               2. Michal Štěpán /náš kroužek/

                                               3. Matyáš Tymel / Nový Hrádek/

                       - kategorie B    1. Tereza Vlasáková /náš kroužek/                             

                                                2. Tomáš Chmelík /náš kroužek/

                                                3. Zuzana Vlasáková /náš kroužek/